Smart-advertising.nl
Spoorakkerweg 2b
5071 NC Udenhout
T 013 - 511.71.20
F 013 - 511.35.47

Het drukken op Point of Sale materialen

Afhankelijk van uw oplage en de toepassing van uw Point of Sale materiaal kunt u voor diverse druktechnieken kiezen.

Zeefdruk komt daarbij het meest voor. Het grote voordeel van zeefdruk is dat nagenoeg alle vlakke materialen te bedrukken zijn. Het maximum formaat daarbij is ongeveer 400 x 150 cm.

De zeefdrukkleuren zijn grafisch gezien de meest sprankelende kleuren. Frisse en krachtige kleuren ook in full color, maken uw product tot een eye-catcher. Het formaat en het materiaal bepalen samen de raster fijnheid. Raster 32 geeft voor ons op de meeste materialen geen probleem.

Ook de offset industrie heeft zich steeds meer toegelegd op kunststof. Dunne kunststoffen tot 0,3-0,5 mm kunnen moeiteloos gedrukt worden en zijn prima enkele weken buiten te gebruiken. En wat denkt u van ons formaat 205 x 160 cm is grensverleggend. Een ideale toepassing vindt u in de abriposters en instore communicatie met schapkaarten of bijvoorbeeld schapstroken.

Wilt u eigenlijk een niet te hoge oplage, maar wel kunststof materiaal, dan biedt digitaal printen de ideale oplossing. De dunne pvc materialen kunnen zonder moeite van de rol geprint worden, breedte 155 cm. De uitstraling is fotografisch. De dikkere materialen printen wij voor u op de nieuwe UV vlakbedprinter. Ook deze prints zijn net echte foto's. Op aanvraag kunnen wij u monstermateriaal toesturen. De breedte van deze printers bedraagt 200 cm. Digitaal printen is verder uitermate geschikt voor snelle levertijden. Een bestand kunt u snel uploaden op onze site, voor de zekerheid en ter controle ontvangt u van ons een pdf. Zoals met alle materialen zullen wij deze eerst aan u overleggen. Is een en ander akkoord, dan gaan wij over tot productie.

'Drukken, een korte achtergrond'
Zeedrukken is eigenlijk niets anders dan een verbeterde sjabloontechniek zoals al eeuwen geleden werd toegepast. De zeefdruk werd in Europa bekend in 1930.

De drukvorm bij zeefdruk bestaat uit een fijn nylon of polyster (vroeger zijde) gaas (lees: raster), waarop een sjabloon is gehecht dat is gespannen op een raam. De mazen die niet door het sjabloon zijn afgedekt, laten de inkt door. De inkt wordt door middel van de rakel door de open mazen van het gaas op het te bedrukken materiaal geperst. Zo komt de afbeelding op het te berukken materiaal.  

Tegenwoordig is het zeefdrukken op bijvoorbeeld kunststoffen volledig geautomatiseerd. Ook materialen als hout, glas, papier, textiel en dergelijke zijn prima geschikt om te 'be-zeefdrukken'. Zeefdrukken is uitermate geschikt voor buitentoepassingen.

Bij offset drukken wordt een drukplaat om een grote cilinder heen gespannen die onder de inktrollen en vocht rollen doordraait. Het beeld wordt overgezet tegen een cilinder die bekleed is met een rubber doek en van daar af wordt de afdruk op het kunststof of te bedrukken papiermateriaal overgebracht. Hierop bevind zich een tegendrukcilinder die zorgt voor de benodigde drukspanning. Off set ('overzetten') druktechniek is een indirecte druktechniek.  

Tegenwoordig zijn de meeste drukmachines meerkleurenpersen waarbij de pers uit meerdere elementen (druktorens) is samengesteld. Het grote voordeel van off set drukken is terug te vinden in de grote snelheid waarmee gedrukt wordt. Grote oplages worden daardoor prijstechisch gezien interessant.