Smart-advertising.nl
Spoorakkerweg 2b
5071 NC Udenhout
T 013 - 511.71.20
F 013 - 511.35.47

Hoogslagvast Polystyreen

  • Identificatie en uiterlijk
    Strak en mooi uiterlijk, niet bros. Door toevoeging van rubber aan polystyreen is HIPS (hoogslagvast polystyreen) ontwikkeld.


  • Eigenschappen en toepassingen
    HIPS wordt veel gebruikt door zeefdrukkers, display en maquettebouwers. Het materiaal is makkelijk te bedrukken, stanzen, boren of zagen. In het 'vak' wordt HIPS veel besteld in mat/mat of glans/mat, uitgevoerd in vele kleurstellingen en structuren. Polystyreen wordt eveneens veel gebruikt in de levensmiddelen en verpakkingsindustrie.

    De vochtopname van het materiaal is verwaarloosbaar en door het gebruik van UV stabilisatoren is de impact van UV-licht (verkleuring) beperkt. Op den duur zal het materiaal enigszins verkleuren. Polystyreen is 'onder de kunststoffen' relatief goedkoop.

    Bij bepaalde toepassingen -ook bij reclamematerialen- dient rekening gehouden te worden met uitzetting. Bij een constant gebruik ligt de temperatuursbestendigheid tussen de -10 en +60 graden celsius. De uitzetting bedraagt ca. 0,8mm bij temperatuursveranderingen van >10 graden. De afmetingen (lengte/breedte) van het point of sale materiaal is hierbij van belang.